ҚР денсаулық сақтау министрлігі пандемия кезінде елде тамақтану орындарына неге рұқсат берілгенін, бірақ банкет залдарына тыйым салынғанын түсіндірді, деп хабарлайды Oinet.kz ақпарат агенттігі.
Қазақстандық Алмас Қалиев денсаулық сақтау министрі Алексей Цойдың блогында сегіз ай бойы бос тұрған мейрамхана бизнесі, атап айтқанда банкет залдарының жұмысы туралы сұрады. Ол денсаулық сақтау министрлігінен келушілердің санына, олардың жалпы аумағына, әлеуметтік арақашықтыққа және қауіпсіздік шараларына байланысты, ережелерді бұзғаны үшін жауапқа тартуға байланысты арнайы талаптар әзірлеуді сұрайды. Оның айтуынша, тамақтандыру нысандарында 50 адамның келуіне рұқсат беріп, банкет залдарының жұмысын шектеу қисынсыз. Санитарлық-эпидемиологиялық бақылау комитеті қойылған сұраққа жауап ретінде банкет залдарының қызметіне, оның ішінде отбасылық, салтанатты, мерейтойлық (банкеттер, үйлену тойлары, мерейтойлар, мерейтойлар) және басқа да іс-шараларды өткізуге тыйым салу тәсілдері қазіргі эпидемиологиялық жағдайға негізделген деп түсіндірді. — Бұқаралық іс-шараларды (банкеттер) өткізу бірнеше сағат бойы жабық бөлмеде болады. Мұнда ойын-сауық қосымша ұйымдастырылады, іс-шара қонақтары өзара қарым-қатынас жасайды және бір-бірімен байланысады. Ал тамақтандыру объектілерінің қызметі тек тамақтандыру қызметін ұсыну, — деп атап өтті олар. Санитарлық-эпидемиологиялық бақылау комитеті халық қауіп төндірмеуді және қолданыстағы шектеу шараларын сақтауды сұрады.